Lokaal nieuws dinsdag 13 februari 2024 Bron: Langs de Weiden

VanWonen ontwikkelt in nieuwbouwproject Hasselt duurzame woningen met (voorlopig) energielabel A++++

En dat is niet alleen goed nieuws voor onze leefomgeving, maar het biedt ook extra hypotheekmogelijkheden. Vanaf 1 januari 2024 kan je namelijk € 40.000,- méér lenen.

Nieuw is dat vanaf 2024 het energielabel een nog grotere rol gaat spelen bij de hypotheekverstrekking en je extra mag lenen voor een energiezuinige woning. Hoe beter het energielabel is, hoe meer (extra) leenruimte je krijgt. De gedachte hierachter is dat je verantwoord meer geld kunt lenen, omdat de energiekosten van de woning lager uitvallen. Kortom: wat je niet hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, kun je besteden aan hypotheeklasten. 
Voor de woningen in Langs de Weiden geldt het (voorlopige) energielabel A++++. Hierdoor kom je in aanmerking voor € 40.000,- extra leenruimte. Meer weten? Vraag advies aan je hypotheekadviseur.
 

Meer weten over Langs de Weiden

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwartewaterland.

Aanmelden